Hakuohjeet

 

HAKUOHJEET

 

Hakuaika 28.3.-12.5.2024

Ebeliin otetaan uusia oppilaita keväisten oppilasvalintojen perusteella.
Oppilasvalinnat pidetään viikolla 21, ma 20.5. – to 23.5. Ahertajantie 6 B:ssä (katutaso).

Kaikkiin soittimiin ja lauluun vapautuu paikkoja! Myös musiikkiteknologiaa voi opiskella 
pää- tai sivuaineena. Katso MuTen hakuohjeet alempana valintakoe-kohdan jälkeen.

HAKEMINEN EBELIIN:

Oppilasvalintoihin ilmoittaudutaan Eepos-palvelussa 28.3.- 12.5.2024 välisenä aikana. Palvelussa pääsee itse valitsemaan sopivan kellonajan.
Oppilasvalintoihin liittyvät tiedustelut Ebelin toimistosta p. 040 455 0025 arkisin klo 10-16.

SIVUAINEHAKIJAT:

EMOn ja Ebelin oppilaat voivat hakea pääaineen lisäksi sivusoitinta Ebelistä. Myös sivuainehakijat ilmoittautuvat samoin kuin uudet hakijat 28.3.- 12.5.2024 Eepoksen kautta.

VALINTAKOE

Tulethan oppilasvalintoihin vain terveenä! 
Oppilasvalintaan kuuluu jokaisen hakijan n. 10 minuuttia kestävä henkilökohtainen aika, jossa kuunnellaan haettavan instrumentin soitto- tai laulunäyte ja tehdään lautakunnan antamia yleismusiikillisia tehtäviä. 

  • esitä vapaavalintainen pop- tai jazzkappale, joka tuo parhaiten esiin tämänhetkisen osaamisesi. Saat tarvittaessa säestyksen paikan päällä, muista tällöin tuoda säestäjälle nuotit. Voit myös käyttää omaa säestäjää tai tuoda taustanauhan mukanasi.
  • muistathan virittää instrumenttisi etukäteen!
  • lautakunta teettää lisäksi yleismusiikillisia tehtäviä, kuten sävel- ja rytmitoistoja, prima vista -soittoa/laulua ja yhteismusisointia lautakunnan jäsenten kanssa.
  • hakija tuo oman instrumentin, tarvittavat laitteet löytyy Ebelistä: kitara- ja bassovahvistin, rumpusetti, piano ja äänentoisto.
  • rumpaleille infoa: voit soittaa erilaisia komppeja ja fillejä, lautakunta kiinnittää huomiota tempon pysymiseen. Voit demota esim. eri käsijärjestyksiä vuorokäsin, tai tuplaiskuja tai niiden yhdistelmiä esim. paradiddle (ovoovovv, o=oikea ja v=vasen)

Lisätietoa oppilasvalinnoista antaa Ebelin toimisto.

Musiikkiteknologia pää- tai sivuaineena

Mute-opinnot soveltuvat parhaiten yläkouluikäisille tai sitä vanhemmille, joilla on jo taustaa soitin- tai lauluopinnoista Ebelissä tai jossakin muussa musiikkiopistossa.

Kerro ilmoittautumispalvelussa, hakemuksen vapaassa kentässä, aikaisemmista soitin- tai lauluopinnoistasi. Toimita ennakkoon myös itsetekemäsi äänite, joka voi olla esim. oma sävellys, musiikkituotanto tai miksaus. Äänitteen pituus on 2-5 min, ja se voi koostua yhdestä tai useammasta kappaleesta. Sovi äänitteen toimitustavasta Ebelin toimiston kanssa : info@ebeli.fi 8.5. mennessä. Mute-opettaja kuuntelee äänitteet ja lukee hakemukset, ja on sinuun yhteydessä pientä haastattelua varten viimeistään viikolla 21.

OPPILASVALINTOJEN TULOKSET

Emme julkaise sisäänpäässeiden nimilistaa verkkosivuillamme. Tuloksista ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostitse viimeistään 5.6. Kiitos osallistumisesta! 

VALMENNUSOPETUS 

Oppilasvalintojen sekä iän perusteella hakijoita voidaan ohjata valmennusopetukseen eli pajaan. Pajassa oppilaat tutustuvat soittimen perusteisiin pienryhmässä ja muodostavat käsityksen rytmimusiikin harrastuksesta. Viikoittainen soitto/laulutunti kestää 30-60 min riippuen ryhmän koosta (1-5 hlöä).

Pajaopetus kestää vuoden kerrallaan, minkä jälkeen voi hakea varsinaiseksi oppilaaksi perustasolle.

EMOn hakuohjeet

MUISTATHAN:

Ebelissä ei pääsääntöisesti anneta alkuopetusta ja tästä syystä hakijoiden ohjeelliset ikärajat ovat n. 10-22 vuotta. Alkuopetusta akustisissa soittimissa antaa mm. Espoon musiikkiopisto EMO.

HUOM!

Oppilas voi olla oppilaana vain yhdessä valtion tukemassa musiikkioppilaitoksessa kerrallaan. Ottamalla Ebelin oppilaspaikan vastaan vakuutat samalla, että sinulla ei ole oppilaspaikkaa toisessa oppilaitoksessa.

Scroll to Top