Hakuohjeet

 

OPPILASPAIKKOJA VAPAUTUMASSA VUODENVAIHTEESSA!

Tammikuussa 2023 vapautuu muutamia oppilaspaikkoja. Tiedustelut Ebelin toimistosta info@ebeli.fi

 

HAKUOHJEET

 

Hakuaika 8.4.-15.5.2022

Ebeliin otetaan uusia oppilaita keväisten oppilasvalintojen perusteella. Oppilasvalinnat pidetään viikoilla 20 ja 21 (to 19.5.- ke 25.5.2022) Ahertajantie 6 B:ssä.
Kaikkiin soittimiin ja lauluun vapautuu paikkoja! 
Uutta Ebelissä: musiikkiteknologia pää- tai sivuaineena! Katso MuTen hakuohjeet alempana valintakoe-kohdan jälkeen.

HAKEMINEN EBELIIN:

Oppilasvalintoihin ilmoittaudutaan Eepos-palvelussa 8.4.- 15.5. välisenä aikana. Palvelussa pääsee itse valitsemaan sopivan kellonajan.
Oppilasvalintoihin liittyvät tiedustelut Ebelin toimistosta p. 040 455 0025 arkisin klo 10-16.

SIVUAINEHAKIJAT:

EMOn ja Ebelin oppilaat voivat hakea pääaineen lisäksi sivusoitinta Ebelistä. Myös sivuainehakijat ilmoittautuvat samoin kuin uudet hakijat 8.4.-15.5.2022 Eepoksen kautta.

VALINTAKOE

Tulethan oppilasvalintoihin vain terveenä! 
Oppilasvalintaan kuuluu jokaisen hakijan n. 10 minuuttia kestävä henkilökohtainen aika, jossa kuunnellaan haettavan instrumentin soitto- tai laulunäyte ja tehdään lautakunnan antamia yleismusiikillisia tehtäviä. 

 • esitä vapaavalintainen pop- tai jazzkappale, joka tuo parhaiten esiin tämänhetkisen osaamisesi. Saat tarvittaessa säestyksen paikan päällä, muista tällöin tuoda säestäjälle nuotit. Voit myös käyttää omaa säestäjää tai tuoda taustanauhan mukanasi.
 • muistathan virittää instrumenttisi etukäteen!
 • lautakunta teettää lisäksi yleismusiikillisia tehtäviä, kuten sävel- ja rytmitoistoja, prima vista -soittoa/laulua ja yhteismusisointia lautakunnan jäsenten kanssa.
 • hakija tuo oman instrumentin, tarvittavat laitteet löytyy Ebelistä: kitara- ja bassovahvistin, rumpusetti, piano ja äänentoisto.
 • rumpaleille infoa: voit soittaa erilaisia komppeja ja fillejä, lautakunta kiinnittää huomiota tempon pysymiseen. Voit demota esim. eri käsijärjestyksiä vuorokäsin, tai tuplaiskuja tai niiden yhdistelmiä esim. paradiddle (ovoovovv, o=oikea ja v=vasen)

Lisätietoa oppilasvalinnoista antaa Ebelin toimisto.

Uutta Ebelissä:
Musiikkiteknologia pää- tai sivuaineena!

Alaikä opinnoissa on n. 13 vuotta (yläkoulu).
Musiikkiteknologian oppilasvalintaan kuuluu jokaisen hakijan n. 15 minuuttia kestävä henkilökohtainen aika, jossa kuunnellaan hakijan mukanaan tuoma äänite.

 • Äänite voi olla esim. oma sävellys, musiikkituotanto tai miksaus. Äänitteen pituus 2-5 min,
  joka saa koostua yhdestä tai useammasta kappaleesta.
 • Linkki tai muistitikku. Tarkista linkin toimivuus etukäteen!
 • Lautakunta kysyy teknisiä kysymyksiä äänitteellä käytetyistä ohjelmistoista ja laitteista sekä musiikillisia kysymyksiä sävellyksestä/tuotannosta.
 • Näyte kuunnellaan Ebelin studiossa.

OPPILASVALINTOJEN TULOKSET

Emme julkaise sisäänpäässeiden nimilistaa verkkosivuillamme. Tuloksista ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostitse viimeistään 8.6. Kiitos osallistumisesta! 

HUOM:

Ebelissä ei pääsääntöisesti anneta alkuopetusta ja tästä syystä hakijoiden ohjeelliset ikärajat ovat n. 10-22 vuotta. Alkuopetusta akustisissa soittimissa antaa mm. Espoon musiikkiopisto EMO.

EMOn hakuohjee5

MUISTATHAN:

Ebelissä ei pääsääntöisesti anneta alkuopetusta ja tästä syystä hakijoiden ohjeelliset ikärajat ovat n. 10-22 vuotta. Alkuopetusta akustisissa soittimissa antaa mm. Espoon musiikkiopisto EMO.

HUOM!

Oppilas voi olla oppilaana vain yhdessä valtion tukemassa musiikkioppilaitoksessa kerrallaan. Ottamalla Ebelin oppilaspaikan vastaan vakuutat samalla, että sinulla ei ole oppilaspaikkaa toisessa oppilaitoksessa.

Vieritä ylös