Hakuohjeet

Ebeliin otetaan uusia oppilaita keväisten oppilasvalintojen perusteella. Kaikkiin soittimiin ja lauluun vapautuu paikkoja!

HAKUAIKA EBELIIN ON 27.4.-11.5.2020

Tänä vuonna haku tapahtuu videoitavalla soitto/laulunäytteellä ja etähaastattelulla.

Ilmoittaudu Eepos-palvelussa hakijaksi hakuaikana 11.5. mennessä ja varaa aika omaan haastattelutuokioon välille 25.-28.5. Soitto/laulunäytevideo toimitetaan Ebelin Driveen ke 13.5. mennessä. 

VALINTAKOKEEN KOKONAISSISÄLTÖ

 • ennakolta videona toimitettava soitto/laulunäyte (1-2 min)
 • etäyhteydellä toteutettava haastattelutuokio (5-10 min)

Ohjeet soitto/laulunäytteen videointiin:

 • videoi esittämäsi vapaavalintainen pop- tai jazzkappale, joka tuo parhaiten esiin tämänhetkisen osaamisesi haettavalla instrumentilla
 • voit esittää kappaleen ilman säestystä, tai taustanauhan kanssa, tai mahdollisesti esim. perhepiiristä löytyvän säestäjän kanssa. Voit myös säestää itse itseäsi, jos se on sinulle luontevinta.
 • kerro videolle ennen kappaleen aloittamista oma nimesi ja kappaleen nimi
 • huolehdi, että koko instrumenttisi näkyy videolla (laulajilla riittää puoli vartaloa)
 • älypuhelimen laatu riittää ääneen ja kuvaan, kuvauspaikaksi käy hyvin oma koti
 • laita puhelin/kamera mieluiten  telineeseen, jotta videokuva pysyy paikallaan
 • huolehdi riittävästä valaistuksesta 
 • varmista, että oma soittosi/laulusi kuuluu hyvin, ja kuuluvuuden balanssi mahd. säestyksen kanssa on sopiva
 • kesto mieluiten 1-2 min, ehdoton max 3 min

Haastattelu:

Haastattelu kestää 5-10 min, ja siinä kysytään omista tavoitteistasi ja toiveistasi Ebelin opintoihin liittyen. Haastattelijoina on 1-2 Ebelin opettajaa. Haastattelu toteutuu etäyhteydellä Google Hangouts Meet -ohjelmalla.

SIVUAINEHAKIJAT:

EMOn ja Ebelin oppilaat voivat hakea pääaineen lisäksi sivusoitinta Ebelistä. Myös sivuainehakijat ilmoittautuvat Eepoksessa27.4. – 11.5. Sivuainehakijat toimittavat soitto/laulunäytteen videona yllä olevien ohjeiden mukaan, ja varaavat haastatteluajan. 

TEKNISET OHJEET videon lataamiseksi Driveen sekä Google Hangouts Meet -etähaastatteluun tästä
 
Ebelin toimisto vastaa mielellään kaikkiin lisäkysymyksiin.
 

OPPILASVALINTOJEN TULOKSET

Ennakkotiedoista poiketen emme julkaise sisäänpäässeiden nimilistaa verkkosivuillamme. Tuloksista on ilmoitettu kaikille hakijoille sähköpostitse 5.6. Kiitos osallistumisesta!

MUISTATHAN:

Ebelissä ei pääsääntöisesti anneta alkuopetusta ja tästä syystä hakijoiden ohjeelliset ikärajat ovat n. 10-22 vuotta. Alkuopetusta akustisissa soittimissa antaa mm. Espoon musiikkiopisto EMO.

HUOM!

Oppilas voi olla oppilaana vain yhdessä valtion tukemassa musiikkioppilaitoksessa kerrallaan. Ottamalla Ebelin oppilaspaikan vastaan vakuutat samalla, että sinulla ei ole oppilaspaikkaa toisessa oppilaitoksessa.

Vieritä ylös